#62 De zaak West Ham: hoe een matpartij uitmondt in gevangenisstraf

Podcast 67 bij Christian Visser, de Voetbaladvocaat

De media smulden van de ‘huilende huisvaders’ die in de rechtbank zaten na AZ-West Ham. Net goed, was de tendens, dat hadden ze zich maar eerder moeten bedenken. Gevoed door de mythe van de familietribune die door een paar heldhaftige Britten werd verdedigd, viel heel Nederland over de AZ-capuchonnetjes. Als ooggetuige bleven we intussen met tal van vragen zitten.

Hoezo moeten deze jongens de cel in? Wat maakt deze knokpartij erger dan alle andere knokpartijen? Zijn er gewonden? Is het geweldpleging of mishandeling? Speelt de media-aandacht mee in de strafmaat? De publieke verontwaardiging? Het hele Knollsy-sprookje? En anderzijds: heb je als advocaat iets aan de gebeurtenissen in Londen? Aan de falende politie? Aan de inschattingsfouten van AZ? Aan de vlag? Wat telt wel mee en wat niet? We vroegen het Christian Visser. Hij staat bekend als de ‘Voetbaladvocaat’ en staat vijf AZ-fans bij.

Podcast 67 is een podcast van en voor AZ-supporters. Presentatoren Maikel Ineke en Sander van Lubeck nodigen maandelijks een gast uit om in alle rust bij te praten over hun club. Dat doen zij op enkele honderden meters van de Hout, met een biertje op tafel.

Luister Podcast 67 op je mobiel door je gratis te abonneren via een podcast-app of Spotify:

Gepubliceerd op